Aquest 2021 la Fundació Oficis de la Carn està d’aniversari. Fa vint-i-cinc anys que es fundava una entitat que naixia amb la voluntat de ser una eina de treball al servei de tot el sector. És per això que hem volgut recordar aquest quart de segle amb un especial que repassem els seus orígens, la festa de la seva presentació, la història de la Confraria del Gras i el Magre i la importància de l’Escola de la Carn.
Abans de l’especial, però, trobareu la crònica de la quarta edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional celebrada el passa mes de febrer amb una participació de 22 elaboradors fent-la la més exitosa fins al moment. En les pàgines interiors, us expliquem l’entramat d’entitats del sector carni que, des dels diferents gremis territorials, fan que les peticions del sector català arribin a totes les administracions públiques i privades en l’àmbit català, estatal i europeu. També parlem de la funció dels codis dels ous i el creixement de l’alimentació xarcutera i càrnia durant el 2020.
En aquest Gras i Magre també fem informem de les campanyes promocionals realitzades des de la marca Carnissers Xarcuters Catalunya i repassem l’actualitat de l’Escola de la Carn a la vegada que us presentem els pròxims cursos que vindran a partir del setembre.
Arribant a les pàgines finals de la revista, fem un repàs de l’actualitat dels gremis territorials, i en l’apartat Dossier, trobareu un article sobre sostenibilitat en el comerç escrit per Vicenç Mor i un altre sobre el macrosistema econòmic i les seves conseqüències en el petit comerç, escrit per Ingo Bäder Von Riegen.
Esperem que gaudiu d’aquest Gras i Magre 189!
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]