Us fem entrega d’un nou número de la revista Carnissers Xarcuters Catalunya amb tota la informació del sector, articles d’aprofundiment, novetats gremials i entrevistes.
En les primeres pàgines comencem amb el nou llibre de la Fundació Oficis de la Carn, Manual de Cansaladeria i Xarcuteria, una publicació que serà un referent indispensable per a tots els professionals del sector. Aquest manual recull anys d’experiència i coneixement de Josep Dolcet i ofereix una guia completa per a cansaladers i xarcuters, des de tècniques tradicionals fins a avenços tecnològics que us ajudaran a millorar l’eficiència i la qualitat dels vostres productes.
A continuació, destaquem tota la informació sobre Meat Xperience, la fira especialitzada del sector que reunirà carnissers, xarcuters i cansaladers a la Farga de L’Hospitalet els dies 27 i 28 d’octubre. Acompanyem aquesta informació amb una entrevista amb Jorge Martín, director de la fira, qui ens desvetlla tots els detalls, des de la seva organització fins a les activitats més destacades que s’hi celebraran.
D’altra banda, us portem un article dedicat a Dario Cecchini, considerat el millor carnisser del món segons el New York Times. En aquesta peça, descobrireu la seva trajectòria, profundament arrelada a les tradicions toscanes, i la seva filosofia de treball, que combina la tècnica amb un profund respecte pel producte i pel consum ètic.
A més a més, reflexionem sobre el comerç de proximitat i el seu paper clau en la distribució de carn a l’estat, i, en l’article “El PIB misteriós de l’agroalimentació”, Francesc Reguant ens explica en detall la importància d’aquest sector dins l’economia catalana, desmitificant la creença que el seu pes és insignificant.
Per concloure, a les pàgines finals de la revista, abordem els canvis de color en la carn i què poden indicar en termes de qualitat i conservació, així com les implicacions dels additius alimentaris en la producció de derivats carnis. Tanquem aquest número amb un repàs de l’actualitat gremial i sectorial, on podreu conèixer les últimes notícies, així com els petits anuncis més recents que poden ser del vostre interès.
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]