La revista
Carnissers Xarcuters Catalunya
Revista n. 202 | Octubre 2024

Descarregar revista núm 202
Sobre el num. 202

Us fem entrega d’un nou número de la revista Carnissers Xarcuters Catalunya amb tota la informació del sector, articles d’aprofundiment, novetats gremials i entrevistes.

En les primeres pàgines comencem amb el nou llibre de la Fundació Oficis de la Carn, Manual de Cansaladeria i Xarcuteria, una publicació que serà un referent indispensable per a tots els professionals del sector. Aquest manual recull anys d’experiència i coneixement de Josep Dolcet i ofereix una guia completa per a cansaladers i xarcuters, des de tècniques tradicionals fins a avenços tecnològics que us ajudaran a millorar l’eficiència i la qualitat dels vostres productes.

A continuació, destaquem tota la informació sobre Meat Xperience, la fira especialitzada del sector que reunirà carnissers, xarcuters i cansaladers a la Farga de L’Hospitalet els dies 27 i 28 d’octubre. Acompanyem aquesta informació amb una entrevista amb Jorge Martín, director de la fira, qui ens desvetlla tots els detalls, des de la seva organització fins a les activitats més destacades que s’hi celebraran.

D’altra banda, us portem un article dedicat a Dario Cecchini, considerat el millor carnisser del món segons el New York Times. En aquesta peça, descobrireu la seva trajectòria, profundament arrelada a les tradicions toscanes, i la seva filosofia de treball, que combina la tècnica amb un profund respecte pel producte i pel consum ètic.

A més a més, reflexionem sobre el comerç de proximitat i el seu paper clau en la distribució de carn a l’estat, i, en l’article “El PIB misteriós de l’agroalimentació”, Francesc Reguant ens explica en detall la importància d’aquest sector dins l’economia catalana, desmitificant la creença que el seu pes és insignificant.

Per concloure, a les pàgines finals de la revista, abordem els canvis de color en la carn i què poden indicar en termes de qualitat i conservació, així com les implicacions dels additius alimentaris en la producció de derivats carnis. Tanquem aquest número amb un repàs de l’actualitat gremial i sectorial, on podreu conèixer les últimes notícies, així com els petits anuncis més recents que poden ser del vostre interès.

Sumari
Editorial del president
05
Manual de Cansaladeria i Xarcuteria
06
Tot a punt per a la fira Meat Xperience
10
Entrevista a Jorge Martín, director de Meat Xperience
12
El PIB misteriós de l’agroalimentació
16
Dario Cecchini, el carnisser que ha convertit la carnisseria en una forma d'entendre la gastronomia
20
Catalunya: Regió Mundial de la Gastronomia 2025
24
El comerç de proximitat segueix sent una peça clau en la distribució de carn a l’estat
28
Els canvis de color en la carn, què indiquen?
32
Additius alimentaris: finalitats i precaucions
34
La Unió Europea prohibirà els aromes de fum en aliments
35
Actualitat gremial
36
Notícies sectorials
42
Petits anuncis
44
Últimes revistes
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família