Immersos enmig de l’estiu, us fem entrega d’un nou número de la revista dels Carnissers i Xarcuters de Catalunya. En les primeres pàgines fem un repàs de la 6a edició del Concurs Nacional de Llonganissa, celebrada el passat mes de maig, en la qual van obtenir els primers premis Ca d’Antema de La Plana de Mont-ros i Carnisseria i Cansaladeria Codina de Taradell. Aprofitant l’ocasió, entrevistem Jacint Arnau, membre del jurat, perquè ens expliqui la seva visió dels productes participants i dels concursos que organitza la Fundació Oficis de la Carn. A continuació, parlem de la Selecció Espanyola de Carnissers i dels dos membres catalans que la formen, Toni Guillaument i Ana París.
En les pàgines centrals, Francesc Reguant, economista i expert en estratègies de l’agroalimentació, ens explica la importància de la ramaderia com a peça principal del sistema alimentari català en el seu article “La ramaderia com a fals culpable”. A més, també entrevistem Vicenç Bardolet, president de GremiCarn Lleida, perquè ens expliqui la importància de la fira Meat Xperience i, a continuació, us mostrem les últimes novetats de l’esdeveniment.
En aquest número 201 també trobareu l’article “El sector carni, un pilar essencial de l’economia catalana que creix amb força”, en el qual us mostrem les principals dades del sector, i l’article “El sector avícola millora els resultats gràcies a la moderació dels costos i el control de la producció”, que destaca el canvi de tendència d’aquest sector. A l’apartat Dossier parlem de la importància de la narrativa en la comunicació persuasiva des del sector agroalimentari. Finalment, a les últimes pàgines, fem un repàs de tota l’actualitat gremial i del sector.
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]