Edició número dos-cents. El número dos-cents de la Revista Carnissers Xarcuters Catalunya, anteriorment coneguda com a ‘Gras i Magre’, és el llegat de l’evolució i la persistència d’una publicació que ha estat i vol ser un mitjà de referència per a les empreses del nostre sector i els professionals de la carnisseria, xarcuteria i cansaladeria. Al llarg de les edicions anteriors, hem abordat un ampli ventall de temes que van des de les últimes tècniques i tendències fins a reflexions sobre la innovació, la sostenibilitat i el futur del nostre sector, però sobretot hem tractat la forma d’entendre el nostre ofici posant al centre els associats dels gremis territorials. Tu has estat el protagonista i volem que ho continuïs sent. Amb la mirada posada en el futur, volem continuar sent la teva revista, la revista en la qual et sentis reflectit i que vol ser el mirall del dia a dia de les entitats càrnies, xarcuteres i cansaladeres catalanes.
Tractant específicament aquest número, en les primeres pàgines de la revista, fem un repàs de la 9a edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana i de l’acte de la proclamació pública dels guanyadors celebrat el passat mes de febrer; viatgem fins a Sort per assistir al seu carnestoltes i a les activitats que organitzen al voltant del fet de carnaval i, cap al final de la revista, gaudim de la festa de dijous gras a Vic, una cita gastronòmica on el porc és el protagonista.
En les pàgines centrals, analitzem el moviment veggie i les tendències de consum dels productes plant-based, aquells productes d’origen vegetal que, des de fa anys, pretenen substituir la carn (sense l’èxit esperat). També hem entrevistat a Toni Vilà, president del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, per parlar sobre la fira Meat Xperience, la fira que estem organitzant des de la federació a través de la marca Carnissers Xarcuters Catalunya.
Per acabar, a les últimes pàgines de la revista, revivim la festa del 125è aniversari de GremiCarn. Un sopar que es va celebrar a principis de febrer amb uns cent cinquanta agremiats i acompanyants i que va ser un reconeixement a totes aquelles persones que han format part de la història de l’entitat.
A més, com ja és habitual, també trobaràs les últimes notícies d’actualitat gremial i del sector, així com els petits anuncis.
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]