Ja ens trobem plenament immersos en la campanya de Nadal i a les portes d’un nou any, amb l’entrega d’una nova edició de la revista dels Carnissers Xarcuters de Catalunya. Aquesta edició inclou l’adhesiu distintiu de la marca Carnissers Xarcuters Catalunya per a l’any 2024.
En aquest 199è número, a les portes dels dos centenars, iniciem les primeres pàgines amb un resum de la segona edició del Concurs Nacional de Botifarra Catalana, celebrat al novembre durant la Fira Orígens d’Olot. Aquest esdeveniment va ser guardonat amb el premi Millor Botifarra Catalana – Gastroteca 2023, atorgat a Valentí Fàbregas, de Barcelona. A continuació, recordem la primera trobada de carnissers d’Espanya, que va tenir lloc a principis d’octubre a Madrid, on es va distingir Eduard Escofet, estretament vinculat a GremiCarn Barcelona i la Fundació Oficis de la Carn, per la seva destacada trajectòria professional.
En les pàgines interiors, hem entrevistat a Pròsper Puig, president de la Federació Catalana de Carnissers i Xarcuters – Cansaladers, per parlar sobre el Meat Xperience. A més, Josep Dolcet ens narra les diferents fires en què ha participat la Fundació Oficis de la Carn.
Aprofundim també en el món dels formatges artesans a través d’un reportatge realitzat per l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà. Presentem els nou companys carnissers – xarcuters que han rebut el diploma de Mestre Artesà 2023 pel seu domini tècnic de l’ofici, l’experiència professional i la seva formació.
Per acabar la revista, com ja és habitual, trobareu les últimes notícies d’actualitat gremial i del sector, així com els petits anuncis.
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]