Ha tornat l’estiu. Ha tornat el bon temps, les barbacoes, els pícnics i els sopars a la fresca. És temps de plats preparats, safates d’embotit i formatges i de carn. Inmersos en una calor sufocant, us fem entrega d’un nou número de la revista dels Carnissers Xarcuters Catalunya.
En les primeres pàgines fem un repàs de com el sector ramader carni ha experimentat importants transformacions per adaptant-se a les demandes i desafiaments del segle XXI. A continuació, celebrem amb una entrevista la segona posició de Josep i Andreu Coll, guanyadors del segon premi del Concurs Millor Hamburguesa Artesana d’Espanya per segona vegada consecutiva i, en l’apartat de la Fundació Oficis de la Carn trobareu una crònica de la fira “Pallars terra de corder” celebrada a principis de maig a Tremp i on la fundació i Carnissers Xarcuters Catalunya hi van participar.
A més, en aquest número també parlem de l’ovella Xisqueta, la raça ovina del Pallars; entrevistem a Alison Meagher, una carnissera, consultora, formadora d’Australia; uns donem uns consells per reduir el malbaratament, i parlem amb els estudiants francesos que han vingut a Barcelona a fer pràctiques laborals a carnisseries i xarcuteries.
A més, María Martínez, experta en qualitat i seguretat alimentària, explica com s’ha d’etiquetar la carn per indicar l’origen o procedència; parlem de varietats, certificacions i falsos mites del pollastre; i, finalment, fem un repàs de tota l’actualitat gremial i del sector.
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]