Som un ofici amb molta tradició des d’anys immemorials que estem al capdavant del comerç alimentari; un ofici que es va iniciar a l’imperi romà i ha seguit fins als nostres temps, però s’han produït canvis i molt lligats a la història. En les primeres pàgines d’aquesta edició 194 podreu descobrir com s’ha anat transformant s’instaurà la tradició de la matança del porc amb l’elaboració d’embotits i l’especejament en les carns fins avui dia.
A continuació trobareu dues entrevistes, una a
Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que ens explica quina és la visió que té el seu departament del sector carni, i l’altra a Raimund Plautz, president de l’Associació nacional de carnissers d’Àustria, que ens parla sobre els models de negoci carnissers a Àustria. En aquesta revista també tractem els diferents tipus d’au per a cuina de festa que podem trobar al mercat i com afecta en la salut les dietes
vegetarianes.
En l’apartat de la Fundació Oficis de la Carn, recordem la participació de la Fira del Porc i la Cervesa 2022 i us recordem les pròximes activitats organitzades per l’entitat, i al de l’Escola de la Carn tractem la cloenda del curs “Actualització dels processos en carnisseria i elaboració de productes carnis” i fem un repàs dels cursos presencials que se celebraran a principis de l’any que ve.
Cap a les pàgines centrals trobareu l’actualitat de Carnissers Xarcuters Catalunya amb els dos comunicats que es van emetre sobre l’establiment d’un preu màxim per als productes de primera necessitat, i la instància a les administracions per prendre mesures immediates per reduir els costos energètics. També us expliquem el funcionament de la Porra per la Marató de TV3, encartada a la revista.
Cap a les pàgines finals hi ha l’espai dels Gremis al dia amb l’actualitat del sector arreu del territori i finalment, a l’apartat Dossier, un article sobre com treballar les xarxes socials en l’estratègia de les empreses.
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]