La Unió Europea ha aprovat un nou reglament que entrarà en vigor el juliol del 2026 que actualitza els criteris de seguretat alimentària relacionats amb Listeria monocytogenes. Aquesta normativa s’orienta especialment a reforçar el control en productes alimentaris llestos per al consum, garantint una major protecció de la salut dels consumidors.
D’acord amb aquest nou Reglament, pel que fa als aliments llestos per al consum que poden permetre el desenvolupament de Listeria monocytogenes, el criteri de seguretat alimentària «Listeria monocytogenes no detectada en 25 g» s’ha d’aplicar a totes les situacions en les quals aquests aliments es comercialitzin durant la seva vida útil i per a les quals l’explotador de l’empresa alimentària que els hagi produït no hagi pogut demostrar, amb satisfacció de l’autoritat competent, que el nivell de Listeria monocytogenes no superarà el límit de 100 ufc/g durant la seva vida útil.
Podeu accedir al reglament complet amb tots els detalls i les implicacions del reglament AQUÍ.