El passat diumenge, 24 de novembre, es va celebrar al Castell de Peralada la IX Gran Trobada dels Confrares, essent aquesta edició única ja que s’aprofitava per presentar la botifarra dolça, una iniciativa liderada pel Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines.
L’acte va incloure una visita guiada per els espais més característics del Castell com la bilbioteca, amb més de 80.000 exemplars i volums escrits amb fins a 33 idiomes diferents, el museu de vidre on llau una col·lecció d’objectes del difunt Senyor Mateu i el celler, que aguarda les eines amb les que antigament es tractava vi, i que encara avui fa el seu servei.
L’acte principal del nomenament dels Confrares es va celebrar a l’església del Castell, d’estil gòtic i on es van anomenar 9 confrares nous, 7 de Girona i 2 de Barcelona a més dels Confrares d’Honor: el senyor Artur Suqué i el senyor Paco Pérez, i el Confrare de Mèrit, el senyor Jacint Arnau.
La jornada va concloure amb un dinar en una carpa dels jardins del Castell i on els assistents van pdoer degustar, entre d’altres, la botifarra dolça i la carn de vedella dels Pirineus Catalans.