Centenars de persones s’han apropat al mercat de la Boqueria de Barcelona, com ja és tradició i han degustat la botifarra d’ou que repartia el Gremi de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Catalunya en un acte que ha servit de tret de sortida del Carnestoltes. S’han repartit fins a 6500 racions d’un total de 150 quilos de botifarra superant així les 6000 racions repartides l’any passat. L’acte ha comptat amb la presència d’autoritats i artistes de la ciutat i també amb els Cap Grossos. Destacable ha estat la presència de Raimond Blasi, regidor de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Marià Morera, director de Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i Josep Zalacain, conseller del districte de Ciutat Vella, d’entre d’altres En 1 hora i quart veïns, turistes i curiosos han exhaurit les existències d’aquest producte tant antic i preuat. Durant el Carnestoltes d’aquest any està prevista l’elaboració de 480.000 quilos (gairebé 5 tonelades) de botifarra d’ou a tot Catalunya. Per fer-ho caldran 1.367.235 metres d’intestí, 3.172.164 ous, 115.652 quilos de carn, el mateix nombre de quilos de papada, 33.043 quilos de cansalada, 6.859 quilos de sal i 1.376 quilos de pebre.