Avui, el president de la Generalitat, Salvador Illa i els consellers d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, han presentat el pla d’actuacions per impulsar la Regió Mundial de la Gastronomia 2025. L’acte, celebrat a Barcelona, ha comptat amb el president de GremiCarn Barelona, Pròsper Puig, juntament amb la participació de destacats representants del sector gastronòmic i agroalimentari català.
Catalunya serà la primera regió europea a rebre aquesta distinció, que reconeix no només la diversitat i riquesa gastronòmica del país, sinó també la qualitat dels productes alimentaris de proximitat. Aquest reconeixement busca impulsar el territori com a referent mundial a través d’iniciatives centrades en la sostenibilitat, la promoció del patrimoni gastronòmic i la col·laboració entre el sector públic i privat.
Des de GremiCarn, juntament amb la Federació Catalana de Carnissers i Xarcuters-Cansaladers, s’està treballant en l’organització d’activitats i accions per a la promoció dels elaborats carnis tradicionals. I és que aquest reconeixement internacional no només ha de ser una plataforma per destacar la cuina d’avantguarda catalana, sinó també per realçar els productes artesanals que contribueixen a mantenir viva la tradició gastronòmica.
El pla d’actuacions preveu accions com la creació de rutes gastronòmiques i esdeveniments que posin en valor els productes locals i les tècniques artesanals, elements clau per preservar la identitat culinària del país. GremiCarn reafirma el seu compromís amb la promoció d’una gastronomia basada en la qualitat, la tradició i la proximitat, contribuint a fer de Catalunya un referent global en l’àmbit gastronòmic.