A mode de facilitar-vos l’organtizació del vostre temps us informem, seguidament, dels cursos que ja estan configurats, les fitxes dels quals, les podreu trobar a l’apartat de formació/cursos d’aquesta mateixa pàgina web:
· Curs de Botifarres cuites: la tradició més actual. S’impartirà a l’aula cuina de l’Escola Oficis de la Carn els propers 1 i 2 d’octubre en horari de tarda (de 16:00 a 20:00 hores) de mans del professors Xesc Reina. Els objectius: Recuperació i revisió de tècniques i processos d’elaboració d’embotits tradicionals, adaptació del receptari tradicional a la tecnologia d’avui, adequació i actualització dels receptaris als requeriments actuals sense deixar de costat la qualitat pròpia d’aquests productes.
· Curs de Patés: de sorpresa en sorpresa. S’impartirà a l’aula cuina de l’Escola Oficis de la Carn els propers 15 i 16 d’octubre en horari de tarda (de 16:00 a 20:00 hores) de mans del professor Xesc Reina. Els objectius principals són: actualitzar els receptaris de patés per ampliar el ventall de productes d’elaboració pròpia amb una línia innovadora i suggerent, treballar productes de diferents famílies alimentàries per obtenir colors, textures i sabors actuals i agosarats com element de dinamització de vendes.
· Curs de safates de xarcuteria i carns fredes. S’impartirà a l’aula cuian de l’Escola Oficis de la Carn el proper 12 de novembre en horari de tarda (de 16:00 a 20:00 hores) de mans del professor Juan Fernando Micó. Els objectius principals són: oferir idees de presentació i composició especials per a banquets de l’època de Nadal i Cap d’Any, definir els conceptes bàsics d’aquests tipus de preparacions i aprofitar els embotits i altres especialitats de la botiga per aquest tipus de presentacions.
· Curs d’Etiquetatge de carn i productes de xarcuteria (2a edició). S’impartirà a la sala d’actes de l’Escola Oficis de la Carn els propers 18 i 19 de novembre en horari de tarda (de 16:00 a 20:_00 hores) de mans del professor Josep Dolcet. Els objectisu principals són: difusió i coneixement i adaptació als petits establiments de carnisseria-cansaladeria i xarcuteria dels continguts del REGLAMENT (UE) Núm. 1169/2011 del Parlament Europeu i del Consell de 25 d’octubre de 2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor i la difusió i coneixement de les normes d’etiquetatge de la carn de vacum, establir els principis de traçabilitat, discussions sobre les dates de caducitat dels productes carnis i preparats i com fer una etiqueta tenint en compte: les mencions obligatòries, la composició dels productes, els al•lèrgens i els valors nutricionals.