Actualitat

El premi a la millor llonganissa tradicional de Catalunya se’n va cap a Manlleu

La Carnisseria Colom-Vila es va alçar amb el premi a millor Llonganissa Tradicional del país

El Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional ja té una guanyadora. El jurat, integrat per nou experts del sector i de paladar molt fi es van reunir el dijous passat per tastar i deliberar quins serien els guanyadors i mencions especials d’enguany. No va ser una tasca fàcil, ja que totes les llonganisses presentades eren d’un gran nivell de matisos i qualitat. El passat diumenge en el marc de la Fira IMEAT España a Fira de Cornellà es va fer l’entrega de diplomes a la vegada que es va reconéixer la bona acollida del concurs entre el gremi de carnissers i xarcuters.

La llonganissa elaborada per Francesc Colom de la Carnisseria Colom-Vila de Manlleu s’ha aixecat amb el premi a Millor Llonganissa Tradicional de Catalunya. La 2a posició se l’ha emportat la llonganissa elaborada per l’Albert Codina d’Embotits de Collsacabra de Cantonigrós.

Pel que fa a les Mencions del Jurat el Josep M. Saborit de la Carnisseria-Xarcuteria Saborit de Calldetenes amb la seva llonganissa de la categoria Llonganissa de Pagès – Producció Artesana ha sigut un dels seleccionats juntament amb la candidata del Sergi Mas d’Embotits Vall del Ges de Sant Prere de Torelló. Una tercera menció ha anat cap a Tordera amb la llonganissa de pagès de la Sònia Freixas de Can Freixas de Tordera.

La Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn, d’acord amb els seus objectius de promoció, foment i difusió dels oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya ha celebrat per tercer any consecutiu el concurs per escollir la millor Llonganissa Tradicional de Catalunya. Un esdeveniment que vol vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, del foment de la innovació i la creativitat en els productors del nostre país.

Veredicte final del 3er Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional

1er Premi / Guanyador

Francesc Colom – Carnisseria Colom-Vila (Manlleu)

2n Premi:

Albert Codina – Embotits Collsacabra (Cantonigrós)

Mencions del jurat:

Sònia Freixas – Can Freixas (Tordera)
Josep M. Saborit – Carnisseria-Xarcuteria Saborit (Calldetenes)
Sergi Mas – Embotits Vall del Ges (Sant Pere de Torelló)

DINÀMICA DEL CONCURS

Els participants van aportar 3 unitats de les seves propostes en el moment de la seva inscripció a la Federació dels Oficis de la Carn per, posteriorment, ser avaluades per un jurat d’experts. Pròsper Puig, Mestre artesà Cansalader – Xarcuter i Gran Mestre de la Confraria del Gras i el Magre va actuar com a president del jurat que va estar format per:

  • Joan Estape, Mestre artesà, president de la Fundació Oficis de la Carn i membre de la Confraria del Gras i el magre
  • Pep Nogué, cuiner, professor de cuina i divulgador gastronòmic
  • Xènia Roset, periodista, conductora del magazín radiofònic a la cadena SER ‘Deixa’m tastar’
  • Marc Orozco, periodista, conductora del magazín radiofònic a la cadena SER ‘Deixa’m tastar
  • Laura Masdeu, llicenciada en veterinària i responsable I+D Bidfood Iberia
  • Yolanda Presseguer, Mestre Artesana Canasaladera – Xarcutera i Professora de l’Escola dels Oficis de la Carn.
  • Salvador Torras, membre de la Confraria del Gras i el Magre
  • Xevi Codina, artesà Cansalader – Xarcuter guanyador del 2n Concurs nacional de Llonganissa Tradicional
  • Josep Dolcet, director de l’Escola de la Fundació Oficis de la Carn i ha actuat com a secretari del jurat.

Els experts han puntuat les llonganisses valorant el seu aspecte extern i intern a més del gust, l’olor i el sabor, i ha estat el president de cada taula que ha ofert un tall a cada membre del jurat. Les més puntuades han estat les finalistes i han passat a la segona ronda, on s’han escollit els premiats: 1 primer i un 2n premi i 3 mencions especials.

En la menció final s’han contemplat les corresponents denominacions específiques o noms consagrats en aquells productes que per raons geogràfiques o de procés reben alguna altra denominació arreu del territori català i, fins i tot, presenten unes característiques ben determinades, com ho són per exemple la Llonganissa, Languïssa, Llangonissa, Xolís, Xoriç, Llonganissa de pagès, Llonganissa de Vic IGP.

CONSULTA EL WEB DEL CONCURS

 

 

Esta publicación no pertenece a Noticias, Eventos o Blog.

publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família