Presentació
Des de l’Escola de la Carn juntament amb la Chambre de Métiers et de l’Artisanat des Pyrénées-Orientales us oferim un programa formatiu de carnisseria avançada, que permetrà ampliar les vostres habilitats professionals aprofundint en l’especejament, el tall de carn i preparacions culinàries càrnies.
Programa
La formació es desenvoluparà en dues etapes:
- Tall de les diferents peces d’una espatlla de bou (1,5 dies)
En aquesta primera part s’apendran les tècniques de: desossar, separació muscular, tallar, pelar, revestir, lligar i decorar. - Aplicacions culinàries elavorades a partir de les peces tallades prèviament (1,5 dies)
En aquesta segona part es realitzaran diferents tipus de cocció: cocció, estofat, cocció lenta…
Contingut
A partir de cada peça tindrà la seva destinació culinària.
- La part superior de culata es transformarà en tàrtar.
- La culata d’espalla (part gruixuda) i el tall rodó es transformaran en diferents rostits .
- La part superior de la pala (llata prima) d’espatlla es transformarà en una fondue Bourguignonne.
- La llata es transformarà en Bourguignon.
- El garró es transformarà en una terrina de bou amb condiments.
Informació bàsica
Durada: 26, 27 i 28 de setembre (7 hores / jornada)
Ubicació: Chambre de Métiers et de l’Artisanat des Pyrénées-Orientales a Rivesaltes (França). Veure mapa
Preu: 350€. El preu inclou la formació, dues nits d’hotel en habitació doble (si es vol una habitació individual contactar amb l’Escola de la Carn escola@escoladelacarn.cat) i els àpats (tres dinars i un sopar).