Barcelona, 7 d’abril de 2020
Sr. Vicent Sanchís, director de TV3,
La directora del diari digital Público.es, Ana Pardo de Vera, va fer una sèrie de especulacions sobre el consum de la carn en el programa de TV3 ‘Preguntes Freqüents’, de dissabte 4 d’abril, que segons les associacions més representatives del sector ramader, indústria càrnia i de les organitzacions professionals agràries “no estaven fonamentades ni en criteris científics ni
tampoc sanitaris”.
La periodista va assenyalar en una pregunta adreçada a un dels metges entrevistats en l’esmentat espai que no tenia clar si “los seres humanos deberíamos replantearnos desde el punto de vista médico, que usted controla tan bien, el consumo de carne, la sobreexplotación de la industria càrnica a los animales; está claro que algo ha tenido que ver en todo esto, en este virus y en otras tantas epidemias”.
La situació provocada per la COVID-19 ja es prou greu com per a que des dels mitjans públics “es facin especulacions sobre si el sector ramader té alguna a cosa a veure amb aquesta pandèmia mundial”. Per això, “creiem que TV3 com a televisió pública hauria de demanar als seus col·laboradors que quan realitzin certes afirmacions les puguin demostrar. No ens agradaria haver de prendre mesures al respecte”.
Finalment, com a màxims representants del sector ramader i carni de Catalunya, “creiem que paraules com aquestes ataquen de manera indiscriminada i sense cap mena de fonament científic a un sector que està produint aliments de qualitat, i que es sostenible i respectuós amb el medi ambient i el benestar animal”. Així mateix, “ressaltem el nostre compromís per
alimentar a la població i missatges com aquests ens fan molt mal. Per això, demanem una major sensibilitat vers el nostre col·lectiu”.
Atentament,