El passat dimecres 21 de novembre, a l’auditori de l’ONCE, Teresa Jordà, consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DRAP) va lliurar els diplomes de mestre artesà dels anys 2017 i 2018. Pastissers, forners, formatgers, cansaladers i xarcuters eren distingits pels seus mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentaria.
Presentat per Ada Parellada, l’acte va comptar amb la presència d’Enric Calpena, periodista i presentador del programa de divulgació històrica En guàrdia a Catalunya Ràdio. Tot seguit, es va guardonar a 27 diplomats de l’edició 2017 i a 26 de l’edició d’enguany, juntament amb els premis dels dos joves artesans alimentaris. Dues edicions que se celebraven alhora degut a les circumstàncies extraordinàries que vivia el país l’any passat. Meritxell Serret, actual delegada del Govern i exconsellera del DRAP, va felicitar-los des de Brussel·les. Teresa Jordà, per la seva part, va afirmar: “Estem treballant en la redacció d’un nou Decret de regulació de l’artesania alimentària per tal de seguir potenciant aquest arrelament i aquesta qualitat”.
El diploma de mestre artesà alimentari s’atorga a aquells artesans que reuneixen mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, que disposen del carnet d’artesà alimentari i que n’han exercit durant un període de 15 anys. La distinció del DRAP és important perquè ajuda a distingir públicament el saber fer artesanal i encoratjar els professionals actuals i noves generacions a continuar el camí de l’excel·lència professional.
Els socis de GremiCarn que van recollir el diploma van ser:
– Miquel Bargalló Tena – Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
– Enric Rosell Gili – Ordal (Alt Penedès)
– Mario Garcia Asensio – Gavà (Baix Llobregat)
– Jaume Escala Arnau – Gavà (Baix Llobregat)