Els guanyadors del 4t Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han estat Guillem Sala Vilardell de Cal Noc (Moià), en la categoria de botifarra tradicional, i en la categoria de botifarra singular, David Riera Molist de Can Vilada (Vic). En aquesta última categoria destaca la botifarra d’ou pigada elaborada amb una barreja de botifarra de perol i negra.
Aquest dijous 21 de febrer s’han fet públics els guanyadors de la 4a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Un certamen que vol “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’un dels productes tradicionals i de festa procedents del receptari popular”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.
En aquesta edició, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters s’han presentat 72 botifarres d’ou -una vintena més que l’any anterior- i s’han premiat dos tipus de botifarres: “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional” (41 botifarres participants) i “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular” (31 botifarres participants). Aquest fet demostra un creixement i consolidació del concurs i ve lligat amb l’expansió geogràfica dels inscrits: de les 44 empreses participants, 27 són de la província de Barcelona, 12 de Girona, 4 de Tarragona i una de Lleida.
GUANYADORS, FINALISTES I MENCIONS ESPECIALS:
En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional:
Botifarra guanyadora: Guillem Sala Vilardell – Cal Noc, Moià.
Segona posició (empat): Enric Rossell Gili – Embotits d’Autor, Ordal, i Ramon Hernando Martínez – Cansaladeria-Xarcuteria Hernando, Barcelona.
Mencions jurat: Lluís Bou Vallcorba – Carnisseria-Cansaladeria Lluel, Castellterçol; Josep M. Llorens Rull – Rull Llorens, CB de Falset;
En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Singular:
Botifarra guanyadora: David Riera Molist – Can Vilada, Vic (Botifarra d’Ou Pigada).
Segona posició: Lluis Bou Vallcorba – Carnisseria-Cansaladeria Lluel, Castellterçol (Botifarra d’Ou amb poma caramelitzada).
Mencions jurat: Ramon Oliver i Valls – Can Rac, Masnou (Botifarra d’Ou amb pèsols del Maresme i pernil ibèric); Guillem Sala Vilardell – Can Noc, Moià (Botifarra d’Ou amb ceps i parmesà); Xevi Codina Ricart – Carnisseria-Cansaladeria Codina, Taradell (Botifarra d’Ou amb dàtils i ametlles).