Actualitat
Subvencions

Convocatòria d’Ajuts al Relleu Generacional i Emprenedoria en Artesania Alimentària

Subvencions de fins al 80% de les despeses d’inversió per fomentar la continuïtat i la creació de negocis en el sector de l'artesania alimentària. Convocatòria oberta fins al 27 de gener de 2025.
Convocatòria d’Ajuts al Relleu Generacional i Emprenedoria en Artesania Alimentària

Dues línies d’ajuts

  • Relleu generacional en negocis d’artesania alimentària: Transferència de negocis existents a nous professionals i amb el requisit de la cessió d’un 80% del negoci (100% en dos anys).
  • Foment de l’emprenedoria en el sector carni: Suport per iniciar nous projectes en artesania alimentària.

Requisits principals

  • Es demana un estudi de viabilitat abans d’iniciar el procés de traspàs
  • Que el 60% de la renda de la persona que sol·licita l’ajut provingui d’aquesta activitat, en el cas d’empreses, el 50% dels socis han de tenir aquesta activitat com a principal
  • En el moment de presentar la justificació, tenir formació, mínim 20 hores, en l’ofici d’artesania alimentària del negoci i mínim de 20 hores en gestió empresarial o bé adquirir el compromís en tenir-la abans de rebre l’ajut.
  • Presentar un acord de cessió com a mínim del 80% del negoci, i d’un 100 % en dos anys. La persona que cedeixi el negoci s’ha de jubilar en un màxim de dos anys.
  • Presentar el contracte de lloguer de les parts contractuals
  • En el cas que hi hagi vincle familiar de primer o segon grau de parentiu per afinitat i consanguinitat amb la persona que es jubila, no s’inclou la despesa subvencionable de traspàs i augmenta la subvenció d’inversió fins a 60.000€
  • Hi ha d’haver un compromís de mantenir l’activitat durant cinc anys amb la mateixa forma jurídica amb la qual se li atorga l’ajut.
  • Ha de participar en l’assessorament de la Guia de les bones pràctiques, mitjançant un assessor validat pel Departament de Salut (el Gremi us pot oferir aquest servei).

Tipus i Quantia dels ajuts:

Fins a un 80% per a cadascuna de les despeses elegibles fins a un màxim de 60.000 €

  • Despeses d’anàlisis de viabilitat i traspàs realitzat per un expert, fins a un màxim de 2.000 € d’ajut
  • Formació i mentoria, fins a un màxim de 5.000 € d’ajut
  • Servei d’assessorament legal i tècnic, fins a un màxim de 5.000 €
  • Reforma de l’establiment on es durà a terme l’activitat, fins a un màxim de 60.000 €
  • Lloguer de l’establiment on es durà a terme l’activitat, fins a un màxim de 20.000 € (en el cas del 7.1) i 10.000 € (en el cas del 7.2)
  • Adquisició de maquinària per dur a terme l’activitat, fins a un màxim de 40.0000 € (en el cas del 7.1) i 60.000 € (en el cas del 7.2)
  • Despeses de màrqueting i web per a la promoció del producte, fins a un màxim de 10.000 €
  • Assessorament per al compliment de la guia de les bones pràctiques, fins a un màxim de 800 €

Criteris de priorització de l’ajut :

  • Tenir menys de 40 anys
  • Ser dona
  • La població on es desenvolupi l’activitat sigui en zona rural: menys de 5 establiments de les mateixes característiques per cada 10.000 habitants.

Períodes d’execució

  • 1a certificació: 1 de gener de 2024 al 31 de març de 2025
  • 2a certificació: 1 d’abril de 2025 al 31 de març de 2026
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família