Actualitat
Actualitat

Lliurats els Diplomes de Mestre Artesà 2024 a vui companys carnissers-xarcuters

Vuit companys carnissers - xarcuters reben el diploma de Mestre Artesà pel seu domini tècnic de l’ofici, l’experiència professional i la seva formació.
Lliurats els Diplomes de Mestre Artesà 2024 a vui companys carnissers-xarcuters

Aquest dimecres 27 de novembre, ,el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya va lliurar els diplomes de Mestre Artesà Alimentari 2024 a un total de 24 persones, de les quals vuit són carnissers, cansaladers i xarcuters dels gremis territorials, en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici. 

El reconeixement l’han rebut en una cerimònia presidida pel conseller Òscar Ordeig, i que ha tingut la presència de representants de diversos gremis i associacions professionals, com ara Pròsper Puig, president de la Federació catalana de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters i president de GremiCarn.

Distincions amb el diploma de Mestre Artesà Carnisser – Xarcuter:

  • Tomàs Aldomà de Cansaladeries Aldomà (Barcelona)
  • Xavier Gallifa de Carnisseria Gallifa (Barcelona)
  • Antonio Paredes de Casa Paredes (Santa Coloma de Gramenet)
  • Aleix Planagumà de Carnisseria Planagumà (Olot)
  • Jordi Prujà de Carnisseria Can Prujà (Sant Antoni De Calonge)
  • Òscar Puigpinós de Granés Meat Qualit (Alguaire)
  • Alba Segarra de Carns i Embotits Pallars Sobirà (Sort)
  • M. Dolors Toló de Ca D’antema (La Plana De Mont-Ros)

Tots els Mestres artesans que van rebre el seu Diploma, van poder acreditar el seu domini tècnic de l’ofici, la seva llarga experiència professional, la seva formació i els seus mèrits de caràcter extraordinari en la seva pràctica.

El Diploma de Mestre Artesà Alimentari es lliura a proposta de les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. El reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes. L’atorgament del Diploma significa un reconeixement a la trajectòria professional, per la qual cosa només s’atorga a persones amb un mínim de 15 anys d’ofici i que excel·leixen en el domini tècnic del seu ofici. Aquest reconeixement als professionals de l’artesania alimentària s’emmarca en les polítiques per fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya.

A més dels vuit carnissers-xarcuters, també es va entregar el diploma a nou flequers, quatre pastissers, dos xurrers i un formatger.

Departament
Àrea Social i Atenció a l'Agremiat
Cristina Domènech
Contacta amb nosatres per whatsapp
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família