Què representarà Meat Xperience per a l’ofici?
La fira Meat Xperience és una oportunitat única per al sector minorista càrnic. Representa una plataforma on els professionals poden conèixer les darreres innovacions, des de maquinària fins a productes carnis i serveis que optimitzen el treball diari. Però també és un punt de trobada per compartir coneixement i enfortir l’ofici en un entorn constant en evolució.
¿De quina manera s’ha implicat GremiCarn Lleida a Meat Xperience?
Com a Gremi ens hem involucrat activament a l’organització i la promoció de la fira. Hem treballat mà a mà amb els organitzadors per assegurar que els nostres afiliats tinguin accés directe a les novetats i que la fira ofereixi continguts adaptats a les necessitats reals dels professionals del nostre sector.
¿La fira te més de 250 marques representades, 4.000 metres quadrats d’exposició i una molt bona ubicació a La Farga de l’Hospitalet però que diria a les persones representants de l’ofici perquè visitin la fira? Què es trobaran?
Els diria que és una cita ineludible per a qualsevol professional carnisser o xarcuter. Meat Xperience reuneix el millor del sector en un sol lloc. Els visitants hi trobaran solucions pràctiques, noves tecnologies, productes innovadors i, sobretot, podran interactuar directament amb fabricants i distribuïdors per optimitzar el negoci. És una excel·lent oportunitat per conèixer les tendències que marcaran el futur de la carn.
Entre altres activitats tindrem una demostració de la Selecció Espanyola de Carnissers, que ens farà una exhibició del que farà el proper mes de març al World Butchers Challenge de París o el Mundial de la Carnisseria; sobre la carn madurada i els propers canvis normatius sobre tiquets i factures que entraran en vigor el 2025; hi haurà taules rodones tan interessants que ens afecten de primer pla com els casos dèxit de companys i companyes dofici.
També tindrem presentacions com la del llibre Porca Misèria de Xesc Reina, a càrrec de Toni Sagarra; maridatge de vins i carns, per Josep Dolcet i Ramon Roset i la presentació de la campanya Catalunya, regió mundial de la gastronomia 2025.
Com poden aconseguir les entrades les persones interessades en anar-hi?
Les entrades es poden aconseguir fàcilment a través de la pàgina oficial de la fira en aquest enllaç. Les entrades són gratuïtes i només per a professionals del sector, així que animo tothom a reservar el seu lloc amb antelació per no perdre’s aquesta gran oportunitat.
Segons el seu punt de vista, que necessita el professional de les carns per atraure un consumidor cada cop més exigent i que està obert a altres propostes basades en proteïnes no animal?
Els carnissers i xarcuters ens hem d’adaptar a les noves demandes del consumidor modern. És fonamental apostar per la transparència, la qualitat i la sostenibilitat dels nostres productes. La combinació de tradició amb innovació és la clau per continuar sent competitius en aquest entorn tan dinàmic.
Però abans de la fira, el sector professional té una cita a La Encuentro MX. Què és?
La Trobada MX és el sopar previ a la fira Meat Xperience. Tindrà lloc el dissabte 26 d’octubre l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza. El sopar ofereix una oportunitat única perquè els professionals de l’ofici es trobin, intercanviïn idees i estableixin connexions valuoses abans de l’inici oficial de Meat Xperience.
La Trobada s’ha organitzat per a 250 persones, totes professionals de l’àmbit del sector carni. Ja ho tenim tot preparat i hi haurà sorpreses! Ja us podeu inscriure en aquest enllaç i uns aconsello que ho feu el més aviat possible perquè les entrades són limitades. No us quedeu fora!