Actualitat
Seguretat alimentària

Publicat el nou Reial decret que regula noves condicions sanitàries de les carns fresques i els seus derivats

Avui, 22 de desembre, entra en vigor el Reial Decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç minorista.
Publicat el nou Reial decret que regula noves condicions sanitàries de les carns fresques i els seus derivats

Avui, 22 de desembre, entra en vigor el Reial Decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d’higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç minorista.

Aquesta nova reglamentació estableix les mesures d’aplicació dels reglaments dels paquets d’higiene i que contribueixen a una correcta aplicació a tot el territori espanyol de la normativa europea, fent ús de les disposicions de flexibilitat que els reglaments permeten desenvolupar als estats membres.

Hi ha moltes novetats, però a gran trets les més significatives son:

  1. Es permet la distribució entre establiments de comerç minorista i a altres establiments.
  2. Actualització i clarificació de la definició d’activitat marginal, localitzada i restringida.
  3. Establiment de les temperatures a les que s’han de mantenir els aliments al comerç minorista.
  4. Establiment dels requisits específics per a la preparació de la carn fresca, carn picada, preparats de carn i productes carnis.
  5. Establiment de disposicions per a l’elaboració d’aliments en què s’utilitzi l’ou com a ingredient.
  6. Es fixen els requisits específics per a altres formes de comercialització de productes com les zones de degustació, màquines expenedores i elaboració d’aliments en locals que s’utilitzen principalment com a habitatge privat.
  7. Regulació de l’accés d’animals de companyia als establiments alimentaris.
  8. Establiment dels requisits per a la venda d’aliments en establiments amb gossos i gats destinats a interactuar amb la clientela.
  9. Establiment de mesures per a la comercialització d’aliments amb defectes de forma, tamany o altres que no afecten la seva seguretat.
  10. S’estableix el permís perquè la clientela porti els seus propis envasos al comerç i, que els comerços puguin reutilitzar alguns dels seus envasos.
  11. Establiment de disposicions per adaptació dels reglaments d’higiene tenint en compte els criteris de flexibilització que permeten els reglaments del paquet d’higiene.
  12. Establiment de requisits per a l’elaboració, manteniment i conservació de menjars preparats.
  13. Es permet la congelació de carn.

Estem organitzant per a finals de mes de gener trobades informatives a les ciutats de Tarragona, Lleida, Barcelona i Vic per explicar-vos tot el que comporta aquest Real Decret i contestar a tots aquells dubtes que tingueu. Properament us enviarem dates i més informació d’aquestes trobades.


 

Enllaços i documents relacionats
Veure el BOE
Departament de
Qualitat i Seguretat Alimentària
Maria Martínez
Contacta amb nosatres per whatsapp
publicitat
X
Fes-te soci
Entra les teves dades i ens posarem en contacte amb tu amb la més brevetat possible

[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]

Fes-te soci de GremiCarn
Ompla el formulari i ens posarem en contacte amb tu perquè formis part de la nostra gran família