La Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn, convoquen un any més, la vuitena edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana.
Seguint la línia de les edicions anteriors, hi ha tres categories obertes a la participació de tots els carnissers i cansaladers – xarcuters artesans de Catalunya:
- Millor botifarra d’ou artesana tradicional
- Altres botifarres d’ou, on s’inclou la millor botifarra d’ou artesana singular, elaborada a partir d’altres propostes de botifarra d’ou amb ingredients diversos.
- Millor Farcit de Carnaval, com a especialitat tradicional pròpia de les comarques del Pirineu i Pre-Pirineu.
Totes aquelles persones o empreses que es vulguin presentar, s’han d’inscriure prèviament a través del formulari del web del concurs fins les 18 hores del dijous 2 de febrer.
Per altre costat, els participants hauran de presentar les botifarres i farcits a la seu de la Fundació Oficis de la Carn (C. Consell de Cent, 80 – 08015 Barcelona) durant els dies 6 i 7 de febrer en horaris habituals de les oficines (9:00 a 13:30 i de 15:30 a 18:00) no admetent-se cap peça presentada fora d’aquest termini.
La proclamació pública dels resultats del concurs i el lliurament de diplomes es faran el dijous 9 de febrer a la tarda.
Una edició que volem que superi les anteriors
Entre tots ens hem proposat que cada edició superi l’anterior, que les botifarres d’ou i farcits clàssics siguin els millors que mai s’hagin tastat, i les altres botifarres que concursen en la categoria de singulars, siguin realment singulars, ben espectaculars, amb propostes noves, creatives i coherents i ben equilibrades des d’un punt de vista culinari i gastronòmic. Aquests són els criteris que seran traslladats al jurat, per què ho tinguin en compte a l’hora d’emetre la seva opinió. Volem donar un salt qualitatiu important cercant l’excel·lència en les botifarres tradicionals, i les millors propostes gastronòmiques en les singulars.
Per això us animem a tots a treballar en la millora dels vostres productes tradicionals en la mesura que considereu en aquells aspectes que els fan únics i exclusius, i a aquells que feu noves propostes en botifarres singulars, us convidem a desenvolupar receptes coherents, equilibrades i que amb la base de la botifarra d’ou, sàpiguen mantenir i si cal millorar la personalitat, l’equilibri i l’harmonia entre els ingredients que l’haurien d’identificar.
L’objectiu és sempre anar a la recerca d’aquelles botifarres que aportin una experiència sensorial ben diferenciada i, que en realitat facin dels productes guanyadors uns embotits excel·lents, originals i únics, capaços de sorprendre a qui ho consumeixi i donar prestigi a qui els elabori i mantingui viu l’esperit del concurs.