En aquest número repassem els millors moments de la 6a edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou celebrada el passat mes de febrer, una edició amb els premis repartits territorialment i adaptada a les re – striccions per la pandèmia de la Covid-19.
En les pàgines interiors, Josep Dolcet, veterinari i director de l’Escola de la Carn, i Xesc Reina, mestre xarcuter, conversen sobre els nous reptes del sector carni, d’innovació i de la importància de la formació per a elaborar un bon producte. A més, en l’apartat de la Fundació Oficis de la Carn, anunciem el IV Concurs Nacional de Llonganissa tradicional que se celebrarà durant el mes de maig i parlem sobre els nous cursos online en directe i del ja conegut “Principis bàsics de carnisseria i elaboració de productes carnis” que realitza l’Escola de la Carn juntament amb l’IRTA.
En aquest Gras i Magre també tractem el reconeixement de Respon.cat que ha rebut el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines en la categoria “programa empresarial ambiental de col·laboració”; parlem sobre la carn sintètica, un producte que es troba en fase de desenvolupament i que planteja molts interrogants en àmbits tècnics i científics, i fem un repàs de les campanyes promocionals realitzades des de la marca Carnissers Xarcuters Catalunya.
En l’apartat “Oportunitats per a la digitalització de les xarcuteries catalanes” us fem entrega de l’últim capítol que tracta sobre la importància de la botiga online, i arribant a les pàgines finals de la revista, fem un repàs de l’actualitat dels gremis territorials.
Esperem que gaudiu d’aquest Gras i Magre 188!
[contact-form-7 id=”1065″ title=”Fes-te soci”]