REQUERIMENTS I IMPLANTACIÓ D’UN PLA D’AUTOCONTROL SEGONS L’APPCC A UNA CARNISSERIA, CANSALADERIA O XARCUTERIA

Dies: 5-12 de juny
Horari: de 16 a 20h
Professor: Josep Dolcet Llaveria
Modalitat: Presencial

Presentació del curs
Les empreses alimentàries són responsables de que els productes que elaboren, distribueixen i comercialitzen siguin segurs i saludables, per la qual cosa han de dur a terme activitats d'autocontrol basades en el sistema d'anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC).
La normativa vigent permet adaptar els principis en què es basa el sistema APPCC atenent a uns criteris de flexibilitat, que prenen en consideració la grandària de l'empresa o la seva activitat específica.
Les petites empreses (en general microempreses) del sector d'elaboració i/o comerç minorista de la carn representen un sector de l'activitat econòmica important a Catalunya. Aquestes empreses que desenvolupen una activitat artesana i tenen, majoritàriament, una estructura familiar, també han d’adoptar programes d’autocontrol, adaptats sempre a l’activitat real que duen a terme i als criteris de simplificació que els permet la normativa vigent.

Objectius específics
Establir les bases de l’autocontrol sanitari en petits establiments del sector mitjançant un conjunt de propostes senzilles, adequades i pertinents per a cada activitat.
En aquest curs s’oferiran els coneixements i recursos necessaris per implantar un sistema d’autocontrol per als petits establiments d’elaboració i comerç minorista de la carn.
La metodologia de treball i els continguts també permeten l’adaptació i la implantació del sistema a petits establiments industrials.

Programa:
Sessió 1: - La flexibilitat en el sistema APPCC: tipus d’establiments i requeriments
- Els prerequisits i la seva gestió
- Models de documents i registres
- Disseny de fitxes tècniques i diagrames de procés.
Sessió 2: - Exemples pràctics personalitzats
- Introducció a l’anàlisi, l’avaluació i la gestió del risc
- Punts de Control Crític. Laseva gestió.

Professor: Josep Dolcet Llaveria. Veterinari.
Dates: dimarts 5 i 12 de juny de 2018
Horari: de 16,00 a 20,00 h
Lloc: Aula Entresol de l’Escola de la Fundació Oficis de la Carn.
Carrer Consell de Cent, 80. Barcelona
Drets d’inscripció:
90€ Socis Gremis Federació Catalana Carnissers i Cansaladers-Xarcuters.
180€ No socis.

INSCRIPCIONS A TRAVÉS D'AQUEST FORMULARI: FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Si vols compartir...