• Les estrelles Michelin arriben a l'Escola

Cuina i Xarcuteria

Dies: 23 d'octubre
Horari: de 16 a 20h.
Professor: Andreu Genestra i Francesc Reina
Modalitat: Presencial

Cuina versus Xarcuteria. Estrelles Michelin a l'Escola

Única sessió monogràfica plena d’innovació i creativitat amb la preparació i presentació d’aplicacions culinàries de la carn i de la xarcuteria, en un mà a mà entre el Cuiner Andreu Genestra (una estrella Michelin) i el Mestre Xarcuter Francesc Reina.

Presentació del Curs

Des de fa molts anys, l’Escola s’esforça en oferir als professionals de la xarcuteria propostes creatives i innovadores que contribueixen al prestigi del seu establiment amb una gamma de productes exclusius i de qualitat. Tots els professionals de la xarcuteria saben prou bé que la innovació i la creativitat han estat elements imprescindibles per l’especialització i modernització de l’oferta alimentària dels seus establiments i d’aquesta forma poder fer front a la ferotge competència del mercat actual.

En aquest constant afany per situar la xarcuteria en la categoria de l’excel·lència gastronòmica, tenim l’oportunitat de poder gaudir en directe de les tècniques d’un cuiner com Andreu Genestra, amb una estrella Michelin al seu restaurant de Capdepera (Mallorca), i del Mestre Xarcuter i professor habitual de l’Escola Francesc Reina, que en un mà a mà en directe ens mostraran les tècniques i les idees que es poden treballar amb carns i productes de xarcuteria per ocasions especials i com els nostres establiments també formen part d’aquest món d’excel·lència.

És una sessió especialment dirigida a aquells professionals que ja tinguin oberta una línia de menjars o productes precuinats i també a aquells que tinguin previst ampliar l’oferta de càterings domèstics de cara a les festes.

Conceptes a desenvolupar

• Concepció, disseny i elaboració d’especialitats.
• Coneixement dels ingredients i condiments i les tècniques d’elaboració, conservació, presentació per a la venda i les corresponents propostes culinàries.
• Presentació d’un aparador: formes, colors i sabors.

Continguts i Programa

Andreu Genestra prepararà i presentarà els següents productes: Pastrami de Xai amb tòfona i coliflor confitada. Bomba d’au amb clorofil·la i bolets. Llengua de porc amb mostassa dolça i tàperes. Cuixes de conill cruixents amb formatge i pruna dolça.

Francesc Reina prepararà i presentarà els següents productes: botifarra negra de Nadal fora de lloc, glacejat de catalana de xai trufada, timbal de cuscús reposat de sobrassada vella de Mallorca, pastís de cap de senglar dolç.

A més de la preparació i presentació dels productes els dos professors comentaran les possibles idees i adaptacions dels mateixos amb altres ingredients, a la vegada que aportaran idees de presentació i servei.

Data: 23 d'octubre
Horari: de 16 a 20h.
Professors: Andreu Genestra i Francesc Reina
Lloc: Aula cuina. Fundació Oficis de la Carn.
Preu: 130€ pels socis dels gremis de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters. No Socis 260€

Per inscripcions omplir el següent formulari

 

Si vols compartir...