• Al llarg de quatre intenses sessions donarem a conèixer els fonaments de la riquesa del nostre vinyar i dels nostres vins.

Curs: El Vi Català

Dies: 26-27 de setembre, 3-4-12 octubre
Horari: de 16.00h a 20.00h
Professor: Miguel Figini, Director del Espai del Vi Català, i enòlegs visitants: Ruben Parera, Blanca Ozcàriz, Miriam Chivite i Marc Pérez
Modalitat: Presencial

 PRESENTACIÓ:

Al llarg de quatre intenses sessions donarem a conèixer els fonaments de la riquesa del nostre vinyar i dels nostres vins. En acabar, els alumnes tindran una visió global i profunda dels vins catalans, que podran fer servir a un nivell tant professional com personal.

Al curs està inclòs el tast de més de 60 vins que tenen com a objectiu il·lustrar-ne el contingut teòric. Cada sessió finalitza amb una classe magistral a càrrec d’un convidat molt especial: actors i actrius protagonistes de la nostra vitivinicultura que ens convidaran a reflexionar al voltant de nous conceptes, camins i tendències.

L’ultima Jornada del Curs la dedicarem a fer una activitat a un celler amb un breu taller de maridatges de vi amb productes càrnics i graellada a la vinya.

Tots els vins triats per la formació pertanyen a diversos cellers i grups de distribució ja que l’Espai del Vi Català es una entitat formadora independent no lligada a cap grup i que promou la cultura del Vi Català i ajuda als prescriptors a millorar el seu negoci de vi amb “els relats que hi ha darrere de les ampolles”.

TEMARI:

SESSIÓ 1 - Introducció als vins de Catalunya a càrrec de Miguel Figini, Director de l ́Espai del Vi Català.

Marc històric. Els sòls. La viticultura de la vinya catalana. Principals elaboracions: escumosos, blancs, rosats, negres i dolços. Las Denominacions d’Origen. Noves tendències “vins naturals”
TAST DE 12 VINS

Classe Magistral a càrrec de Ruben Parera, Celler Finca Parera.

Per què faig biodinàmica i vins naturals?
TAST DE 4 VINS


SESSIÓ 2 - Els vins escumosos de Catalunya a càrrec de Miguel Figini, Director de l ́Espai del Vi Català.

La cadena de valor: viticultors, “chatarreros”, “vins en punta”, Afinadors. El Cava una llarga història d’èxit. Clàssic Penedès: la recerca d’una nova identitat. Els Ancestrals: retornant al passat? Les llargues criances. Caves de paratge. El club dels 100 mesos. Estils i orientacions.
TAST DE 12 VINS.

Classe Magistral a càrrec de Blanca Ozcáriz. Viticultora y enòloga.

“Escumosos” singulars...Els Ancestrals.
TAST DE 4 VINS.

 

SESSIÓ 3 - Els vins blancs de Catalunya. Varietats “autòctones y foranes”. a càrrec de Miguel Figini, Director de l ́Espai del Vi Català

Els seus trets principals a la vinya i a les elaboracions. Varietats majoritàries: Macabeu, Xarel·lo, Garnatxa Blanca, Parellada, Chardonnay, Sauvignon Blanc. Varietats minoritàries i emergents: Picapoll, Xarel·lo Vermell, Malvasies, i Carinyena Blanca. Viticultura y elaboracions.
TAST DE 12 VINS.

Classe Magistral a càrrec de Miriam Chivite, Consultora i en Viticultura i Enologia i propietària del Celler Baldufa Vins.

Elaboracions I potencial del Xarel·lo Vermell
TAST DE 4 VINS.

 

SESSIÓ 4 - Els vins negres de Catalunya. Varietats “autòctones i foranes”. a càrrec de Miguel Figini, Director de l ́Espai del Vi Català

Els seus trets principals a la vinya i a les elaboracions. Varietats majoritàries: Garnatxes (negra, fina i peluda), Carinyenes, Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, i Cabernet Sauvignon i Franc. Varietats minoritàries i emergents: Trepat , Sumoll, Monastrell, Morenillo, Mandó i Picapoll Negre. Viticultura i elaboracions.
TAST DE 12 VINS.

Classe Magistral a càrrec de Marc Pérez, de Cims de Porrera, i Les Cousins.

La carinyena: “D’això mai en faràs bon vi” deien els vells viticultors del Priorat. ¡En això s’han equivocat!
TAST DE 4 VINS.

SESSIÓ 5 - Jornada de visita i formació a un celler amb graellada a la vinya. Taller pràctic de maridatge de càrnics amb vi. Jornada en diumenge amb assistencia de la familia si es desitja.

Celler: La Vinyeta de l’Empordà, a Mollet de Perelada.

Jaume Serra fundador del Celler amb la seva dona tambè enòloga Marta Pedra, ell prové d’una familia de carnissers de Figueres i molt lligats al gremi de Girona.

PROFESSORAT

Miguel Figini, Director del Espai del Vi Català, i enòlegs visitants:
Ruben Parera - Blanca Ozcàriz - Miriam Chivite - Marc Pérez
 
Lloc: Sala d’actes de la planta entresòl
Dates: 26-27/09/2017 - 3-4-12/10/2017
Horari: 16.00h - 20.00h
Preu: 350€  (Aquelles persones que vulguin portar acompanyants a la sortida del 12 d'octubre el preu és de 80€)

En acabar les 4 seesións es farà entrega del certificat d'assistencia.
El diploma de “Prescriptor de vi Català” s'entregarà en acabar el curs de Prescriptor de Vi Català “ESPECIALISTA”.

 

Per inscripcions ompliu el següent formulari

Si vols compartir...