• Amb la col·laboració d'Espècies Teixidor

CROQUETES A LA XARCUTERIA, UN CLÀSSIC INNOVADOR

Dies: 7 de maig
Horari: de 16h a 20h
Professor: Juan Fernando Micó. Mestre Artesà Cansalader-Xarcuter.
Modalitat: Presencial

Objectius del curs
Definir els conceptes bàsics d’aquests tipus de preparacions.
Adaptar els processos de treball als obradors de xarcuteria.
Aprendre noves receptes i tècniques de treball.
Associar creativitat i diversitat tot seguint les tendències del moment.

Dirigit a
Carnissers-cansaladers- xarcuters que elaborin habitualment aquests tipus de productes o que vulguin iniciar-se en la seva elaboració.

Contingut
Conceptes bàsics: que és una croqueta i quin és el seu context de consum.
Criteris determinants a l’hora de definir una carta de croquetes.
Quin producte elaborar: per la forma en que es presenta a la venda (fresc, congelat, cuinat, en fred o en calent). Per la seva composició: carns, verdures, peix, fruites, etc.
Pel moment i forma com es consumiran.
L’organització del treball. Importància de la mise en place i de les preparacions prèvies.
Tècniques d’elaboració: Les quatre grans famílies. Combinacions i quantitats de líquids, brous, midons, farines... La beixamel. Els sofregits. La composició dels brous i dels farcits.
Ingredients per l’arrebossat (substàncies per encolar, farines per arrebossar...).
Elaboració i degustació de diferents variacions de croquetes elaborades.

Perfil dels ponents
Juan Fernando Micó. Mestre Artesà Cansalader-Xarcuter.

Dates: dilluns 7 de maig
Horari: de 16,00 a 20,00 h
Núm. Places: 20
Lloc: Aula de Cuina de l’Escola de la Fundació Oficis de la Carn. Carrer Consell de Cent, 80. Barcelona
Preu del curs: 90,00 € Socis Gremis Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters. 180,00 € No Socis. 

Per a inscripcions aquí

Per més informació: info@escolaoficisdelacarn.cat

 

Si vols compartir...