• El passat 4 de març es va celebrar la XII Gran Trobada de la Confraria del Gras i Magre

Ripoll es converteix en la capital de la Confraria del Gras i el Magre

El passat diumenge 4 de març, i com ja va sent tradició, els carnissers i xarcuters de Catalunya vam celebrar la XII Gran Trobada de la Confraria del Gras i Magre, enguany a Ripoll.

Pocs minuts abans de 11 del matí arribava el gran gruix d’assistents, amics, familiars i simpatitzants del nostre ofici anaven fent acte de presència a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll. Amb tothom ja congregat es van fer dos grups i es va iniciar la ruta turística pels espais més emblemàtics de la vila: el barri vell, el Museu Etnogràfic i el monestir de Santa Maria de Ripoll.

Una vegada finalitzat el recorregut, els trabucaires esperaven els assistents a la plaça de l’Ajuntament i una vegada havent fet ressonar la plaça amb els trabucs, es va iniciar l’Acte d’Investidura dels Confrares a l’antiga església de Sant Pere. Amb la presència de l’Alcalde de Ripoll, Jordi Munell, s'atorgà la menció de Confrares d'Honor a Pep Nogué, cuiner, professor de cuina i divulgador gastronòmic, i Xavier Carbonell, Director Gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, i la de Confrare de Mèrit a Teresa Colell, Directora de l'Escola Agrària de l'Empordà. Finalment, per acabar l’acte, es van lliurar les insígnies de bronze als Confrares que han complert cinc anys de pertinença a la Confraria.

A continuació es va celebrar el dinar de germanor ofert per l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i per a concloure la trobada es va retre homenatge al President sortint de la Junta del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, el sr. Ricard Josep Llavallol.

 

Al següent enllaç podreu descarregar-vos les imatges de la trobada

 

Veure informació adicional

Si vols compartir...